Leidinggevende en moeder?

Het is Week van het Werkgeluk en Esther Louwes van Vitalizijn schreef hiervoor een blog speciaal voor moeders met een leidinggevende functie. Een paar handige tips hoe je dat allemaal kunt managen.

"Herken jij jezelf hierin?

Je hebt een leidinggevende functie en bent moeder van schoolgaande kinderen. Je regelt sport, zwemles, schoolactiviteiten en daarnaast sta je ook nog paraat als er iets op school gedaan moet worden. Want je wilt niet dat jouw kinderen “last” hebben van het feit dat jij werkt.

Als vrouwelijke leidinggevende heb je eigenlijk 2 banen. Je bent manager van een afdeling maar ook manager van een gezin. 

Het combineren van die 2 banen valt soms niet mee. Wanneer de kinderen ziek zijn, de oppas uitvalt of het werk uitloopt. Het zorgt ervoor dat je in een spagaat komt te staan. 

En dan zijn er ook nog die andere moeders die op je vrije dag jou altijd weten te vinden om even hun kinderen mee te nemen. En de buurvrouw van 86 vraagt of je over 3 weken mee wilt rijden naar het ziekenhuis want de zoon kan geen vrij krijgen. En natuurlijk zeg jij ja hoor, dat doe ik wel. Nee zeggen is voor jou geen optie. Je wilt zo graag andere mensen helpen. 

Maar wie maak jij nou eigenlijk belangrijk? Heb jij het gevoel dat je het iedereen naar ze zin maakt behalve jij zelf? Slaap je steeds minder om toch alles maar af te krijgen? Steeds vaker doe je dat klusje voor je werk nadat de kinderen op bed liggen of sta je het huis schoon te maken. 

Een gezin managen is eigenlijk niet anders dan een afdeling managen. Als jij degene bent die het anderen graag naar de zin maakt en slecht nee kan zeggen dan is de kans groot dat jij ook degene bent die veel werk naar zich toe trekt. Die haar bordje veel te vol heeft liggen. En daardoor loopt eigenlijk niks meer echt lekker. 

Als je nu eerst eens kijkt naar jouw werk: als je de taken beter zou kunnen verdelen dan zou jij het veel minder druk krijgen. En jouw collega’s zouden zich zeer waarschijnlijk veel nuttiger voelen. Het is namelijk helemaal niet leuk om een collega/leidinggevende te hebben die al het werk naar zich toe trekt. Maak eens een top 5 van de dingen echt jouw taken zijn. Welke taken doe jij nu die iemand anders prima zou kunnen doen? Zet jouw collega’s wat meer in hun kracht door ze het vertrouwen te geven dat zij ook volwaardig zijn. En dat heeft als grote voordeel dat jij minder op je bord krijgt.

En wat jouw gezin betreft: 

Stel je eens voor dat de wereld vergaat en je hebt 2 sloepjes waarin je mensen mee kunt nemen. In iedere sloep zijn 5 plaatsen. Eentje voor je familie en eentje voor je vrienden.

Ouders tellen als 1 en kinderen uiteraard ook. Vul zo je sloepjes met mensen die jij het belangrijkst vindt. Neem er goed de tijd voor en stel jezelf de volgende vraag:

Deze mensen zitten in mijn sloepje maar zit ik ook in hun sloepje?

Ben ik ook belangrijk voor hen? Als het antwoord ja is dan zit je goed. Maar als je bij 1 of meerdere twijfelt en je zou wel in hun sloepje willen zitten dan moet je daar wat aan doen. En dan bedoel ik niet dat je ze gelijk uit jouw sloep moet gooien. Nee.. 

Dan ga je tijd doorbrengen met deze mensen. Leuke dingen doen. Zo maak je verbinding met de mensen om je heen. Door samen positieve emoties te ervaren. 

Dat kan alleen maar als je er tijd voor hebt. En die tijd krijg je door niet teveel mensen in jouw sloep te hebben. Oftewel: je besteedt jouw kostbare tijd aan de mensen in jouw sloep. Niet langer zeg jij ja tegen die moeder op school die mijlenver van jouw sloep staat. Want dat betekent weer minder tijd voor de mensen die wel in jouw sloepje zitten. 

Hoe je dat doet? Onthoudt de volgende zin: 

“ik zou het graag voor je willen doen maar dat gaat me nu niet lukken.”

 Zo blijf je vriendelijk maar toch assertief. Werkt altijd. Als jij dat te horen zou krijgen dan zou je dat niet erg vinden? Dus waarom vind je het wel erg om te zeggen? We willen altijd maar aardig gevonden worden. En daarmee doe je veel mensen maar vooral jezelf tekort. 

Leiderschap houdt in dat jij op je werk en thuis vaardigheden ontwikkeld waardoor je anderen in hun kracht kan zetten, meer en beter samen gaat werken. Leiderschapsontwikkeling gaat daarom vooral over persoonlijk leiderschap. Wie ga jij belangrijk maken?"

Samen Sterk Werk

Social Media
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram