Werkgeluk Toen&Nu

Het is Week van het Werkgeluk en onze trainer en Professional Organizer Francien van Rijt van Opgeruimd Jezelf Zijn deelt haar werkgeluk met jou!

"Mijn werkgeluk door de jaren heen. Want, wat mij nu gelukkig maakt had mij 20 jaar geleden helemaal niet zo gelukkig gemaakt!

Mijn werkzame leven begon zo’n 30 jaar geleden. Nadat ik Uitgaand Toerisme en Recreatie gestudeerd had kwam ik op een reisbureau terecht als reisadviseur. Groen als gras, nul komma nul ervaring. Ja, weekend- en vakantiebaantjes had ik wel gehad, maar de reiswereld is een wereld apart. Ruim 26 jaar heb ik uiteindelijk op een reisbureau gewerkt, als reisadviseur maar ook als officemanager. Het heeft mij zo’n beetje opgevoed in de volwassen wereld. Je werkt, krijgt steeds meer verantwoording en zeker in het begin móest je eenmaal per jaar op studiereis. Uit ervaring kun je immers altijd beter adviseren. Studiereizen betekenden zeer zeker veel voor mijn werkgeluk. Maar ook de ontwikkeling in de reisbranche; ik als plattelandsmeisje werd er zeker een stuk wereldser van. En dat vond ik heel erg fijn.

Mooie reizen samenstellen, tevreden klanten die een fijne vakantie hadden gehad; daar werd ik gelukkig van.

Zoals alles in het leven is de reisbranche ook altijd in beweging, ik merkte dat wat voor mijn gevoel goed was voor mijn werk steeds verder kwam te staan van wat mijn werkgever belangrijk vond. Flexibel als ik ben en wilde zijn, bewoog ik mee met mijn werkgever en kwam ik steeds een stukje verder van mijzelf af te staan.

Dit resulteerde in een ‘bijna’ burn-out waardoor ik thuis kwam te zitten en uiteindelijk afscheid nam van mijn baan in de reiswereld. Wat deed het mij pijn om op deze manier te moeten stoppen met het werk dat mij gevormd had. Maar, het was niet anders.

Inmiddels had ik een opleiding gevolgd tot Professional Organizer en had ik mijn eigen bedrijf ‘Opgeruimd jezelf zijn’ voorzichtig opgestart. Ik wist wat ik wilde en waarbij ik mij gelukkig voelde. Helaas kon ik er destijds nog niet van leven.

En dus ging ik aan het solliciteren. Na een jaar vond ik werk op de reserveringsafdeling van een attractiepark. Multitasking in het kwadraat! Ik liep op mijn tandvlees om alle geplande werkzaamheden af te krijgen. Na een paar maanden reed ik met tranen in mijn ogen naar huis. Zodra ik mij herinnerde aan het feit dat ik mijzelf beloofd had nooit meer op zo’n manier naar huis te hoeven rijden, besloot ik om ontslag te nemen. Ik wilde en ik kon dit niet meer.

Vanaf toen was het voor mij heel duidelijk dat ik alleen nog maar voor mijn eigen bedrijf wilde gaan. Dát was waar ik gelukkig van werd.

Ik ben een opleiding gaan volgen op HBO niveau voor Professional Organizer en gek genoeg ging vanaf dat moment mijn bedrijf ‘goed lopen’. Nu het voor mij zo duidelijk geworden was dat ik elders geen werkgeluk kon vinden, kon ik pas eindelijk écht voor Opgeruimd jezelf zijn gaan.

Waar ik 20 jaar geleden er niet aan had moeten denken zzp'er te zijn, zou ik nu niet anders meer willen. Ik doe waar ik goed in ben. Het directe contact dat ik heb met mensen die ik ondersteun bij het ordenen en organiseren van hun huis en leven levert mij enorm veel voldoening op. 

Natuurlijk zijn er zaken waarvan ik minder blij word en soms niet weet hoe dit aan te pakken. Gelukkig lukt het mij steeds beter om dan hulp te vragen aan mensen die mij daarbij kunnen helpen. En als het mij uiteindelijk dan lukt geeft dat ook weer werkgeluk en ben ik trots op mezelf.

Het totale pakket van zzp'er zijn; doen waar je goed in bent, mensen ondersteunen en samen ontdekken wat voor hen werkt, maar ook de ‘achterkant’ van mijn bedrijf runnen: ik word er blij van!"

Samen Sterk Werk

Social Media
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram