Workshops 

Take One

Video zegt zoveel meer dan woorden. Het is een van onze populairste artikelen om mee te nemen in je koffer. Je kunt namelijk prachtig in beeld brengen waar je in het begin staat en waar je naartoe wilt. Als de reis voorbij is, laat de video je zien waar je ooit stond.

Ook kunnen we videotraining toepassen in vastgelopen teamprocessen en bij individuele vraagstukken. Een breed inzetbaar instrument waar we graag mee werken, zodat mensen zichzelf eens van een afstand kunnen zien en hierdoor zichzelf beter leren kennen.

Een stap in stilte

Stilte voelen of stil zijn is iets wat in onze drukke maatschappij veel te weinig ervaren wordt. Terwijl dit juist vaak een oplossing is voor de vele vraagstukken waar we met elkaar voor staan.

Wanneer je de wandelschoenen bij ons in je koffer plaatst, gaan we met elkaar op pad, de natuur in. Je maakt een wandeling in stilte, alleen of met je team, onder begeleiding van een van onze coaches. Een bijzondere ervaring die er voor zorgt dat je weer meer in verbinding komt met jezelf.

Het weiland in

Je kan er
tegenwoordig niet meer om heen. Het wordt ingezet bij vele coachingsvraagstukken, bij teambuildingsdagen en het is eindelijk af van het woord “zweverig”: Paardencoaching. Het werkt keer op keer. Deze prachtige en wijze dieren voelen je feilloos aan, reageren op je en bieden liefde, steun en kracht. Dus als je het aan durft om jezelf of jullie team in de spiegel te laten kijken, plaats dan het paardje in je koffer.

Bring me back

Bij het plaatsen van dit artikel in je koffer ga je terug naar je jeugd. Naar je hoogtepunten of misschien juist naar je dieptepunten. Even stil staan bij het begin van je leven is altijd waardevol. Het levert soms heling op van pijnen waar je als volwassene nog steeds mee moet dealen.

Ook is het voor de meesten van ons een prachtige en soms lastige uitdaging om jezelf weer “kind” te laten voelen. De vrijheid ervaren, je creativiteit uiten en durven te zeggen wat je denkt. Allemaal thema’s waar we mee bezig gaan om je dichter bij jezelf te brengen. JIJ, met al je unieke talenten. Talenten die misschien weggedrukt worden door je grote volwassenen IK…. Ik zou zeggen: ga er voor!

 

Wat zeggie?

“Het gaat niet om wat je kunt maar om wie je bent!” Vanuit dit uitgangspunt word jij of worden jullie gecoacht binnen het thema communicatie. We geloven er sterk in dat je om te groeien eerst naar binnen moet kijken voordat je naar buiten kunt kijken. Zo voorkom je dat je kunstjes gaat leren die je niet voelt waardoor het niets oplevert. Communiceren van binnenuit: durven zeggen wat je wilt tot goed kunnen luisteren naar de ander. Stop het oortje in je koffer om bijvoorbeeld betere samenwerkingen in je team te creëren of om uit te blinken tijdens netwerkmomenten.

Turn on the music

Muziek raakt, muziek maakt en muziek verbindt. Zonder woorden verdieping vinden in je eigen emoties of je gevoel zonder woorden te uiten is iets wat met muziek als methodiek haalbaar wordt. Hoe mooi zou het dan zijn dat je met onze methode jezelf beter gaat leren kennen. Dat je beter je teamrol kan pakken? Of dat je jezelf beter kan presenteren? Stop het muzieknootje in je koffer, zodat we een mooie muzikale samenwerking met elkaar aan kunnen gaan.

Move that body

Van inspanning tot ontspanning. Bij ons is het aanbod in lichaamsbeweging heel breed. Een vast moment in de week een yoga-workout als bedrijf aanbieden aan je personeel? Het ziekteverzuim kan hierdoor naar beneden gaan. Weerbaarheidstraining, hardlopen, wandelen of samen trainen voor een uitdagende Obstacle Run? Allemaal bij ons te volgen onder begeleiding van inspirerende en motiverende coaches.

Gevoel & Zo

Wat zitten we toch veel in ons koppie! We komen ontzettend veel mensen tegen die vast lopen in hun leven, omdat ze niet meer weten wie ze zijn en vooral wat ze willen.
Dit wordt vaak veroorzaakt omdat ze jaren hebben geleefd vanuit het hoofd. Al denkend keuzes gemaakt en niet meer bij het gevoel kunnen. Is dit herkenbaar voor jou? Wil je meer enthousiaste en gepassioneerde werknemers in je bedrijf?
Plaats dan het hartje in je koffer. Individuele sessies en groepssessie bieden wij voor aan waarbij “het leren om meer vanuit je gevoel te leven” centraal staat.

Betekenisvol jezelf zijn

We zouden elk bedrijf waar we mee samenwerken willen verplichten om dit artikel in je koffer te plaatsen. We geloven er namelijk in dat elk bedrijf stappen moet maken om steeds meer de ego-cultuur los te laten en te veranderen in een prachtig eco-cultuur.
Spreekt je dit aan? Plaats dan alsjeblieft het EKO artikel in je koffer. Wij hebben een paar prachtige betekenisvolle ondernemers en economen, die graag met je aan de slag gaan om jouw beleid meer betekenisvol te laten zijn.

Now it's time

Mindfulness of aandachtstraining kan jou of jouw bedrijf productiever maken. Zodra je je bewust gaat worden van het hier en nu, zal je merken dat je veel meer energie blijft behouden. Ook wordt je concentratie verbetert waardoor je preciezer en beter presteert. Nieuwsgierig naar wat we voor jou of jouw bedrijf kunnen betekenen? Stop dan de stenen bij je in de koffer.

Wat ben je waard

Na het volgen van deze workshop kan je zelf een berekening maken van het uurtarief, wat je zou moeten vragen als je het leven wil leiden wat je zelf voor ogen hebt. Je wordt je bewust van alle kosten die je zowel zakelijk als privé maakt, hoe weinig tijd je overhoudt om te kunnen factureren en wat je waard bent. De realiteit kan wel eens afwijken van je gevoel. Vooral voor ZZP-ers en kleinere bedrijven is het waardevol om het geluksmuntje in je koffer te plaatsen.

Burn-out / Burn-in

Zijn er in jouw bedrijf veel mensen die uitvallen door een burn-out? Is er een algemeen optimale balans tussen belasting en belastbaarheid op de werkvloer? Dan is het belangrijk om dit artikel toe te voegen in je koffer en mee te nemen op reis. Op maat kunnen wij kennissessies leveren, preventieve beleidsaanpassingen aanraden en kunnen wij individueel werknemers met een burn-out begeleiden.

Vitaal jezelf

Samen met Lampe Vitaal kunnen wij je bedrijf en je mensen vitaler laten zijn. Het verbeteren van de leefstijl, inzicht krijgen in de fysieke gesteldheid, gezondheid, vitaliteit en duurzaamheid leiden tot een betere organisatie en vitaliteit van medewerkers. Dus stop de groente in je koffer, want tegenwoordig is het bijna een must om als organisatie in je eigen medewerkers te investeren.

Organize je werkplek

Merk je dat jouw werkdruk toeneemt, dat je vaker achter de feiten aanloopt, geen grip meer hebt op je werk en dat dit leidt tot stress? Wellicht raak je de balans tussen werk en privé kwijt. Dit kan zorgen voor overbelasting of burn-out, wat vervolgens kan zorgen voor minder kwaliteit en inzetbaarheid.
Wij bieden jou en jouw werknemers individuele trajecten aan waarin de huidige situatie in kaart gebracht wordt, knelpunten gesignaleerd worden en oplossingen aangedragen worden. Wij leren prioriteiten stellen, taken clusteren en werkprocessen te optimaliseren. Dus, ben je zo’n werknemer of heb je zo’n werknemer rondlopen? Voeg dan het bureautje toe in je koffer.

Screening-time

We hebben in ons arrangement verschillende meetinstrumenten voor verschillende doeleinden. Soms is alleen een meetmoment voldoende om weer verder te kunnen. Dus wil je graag een van onze screeningsinstrumenten inzetten? Plaats dan de vragenlijst in je koffer, zodat we samen met jou kunnen bepalen welk meetinstrument het beste bij je past